14 nov. 2008

Culinar - Bors de cartofi

Ingrediente pentru o oala de 4 l: 2 cepe potrivite, 5-6 cartofi (depinde cat de mari sunt), 1 morcov, telina, albitura, 2 ardei grasi, 2 rosii, 1/2 leg
patrunjel, leustean 1 leg, 1 ou, 1 l bors, taitei de casa, sare dupa gust.

Preparare: Se pun la fiert in aceasta ordine: ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoarea mare, albitura si telina tocate marunt, dupa ce acestea
au dat intr-un clocot, se adauga cartofii taiati taraneste, ardeiul gras tocat marunt, rosiile decojite si tocate marunt.

Cand aproape au fiert cartofii se adauga patrunjelul tocat fin. La final se adauga borsul (il gusti sa vezi cat de acru este! - daca este foarte acru pui
mai putin, in functie de gustul tau!)

Se lasa sa dea intr-un clocot, se bate oul cu putina apa si drege ciorba! Dupa ce se stinge focul se adauga taiteii de casa si leusteanul tocat fin! Se
pune capacul si lasa sa se odihneasca o jumatate de ora!
Pofta buna!